اجاقهای مایکروویو با استفاده از امواج مایکروویو، نوعی تابش الکترومغناطیسی مشابه امواج رادیویی، غذا را گرم میکنند. مایکروویوها سه ویژگی دارند که به آنها امکان می دهد در پخت و پز استفاده شوند: آنها توسط فلز منعکس می شوند. آنها از شیشه، کاغذ، پلاستیک و مواد مشابه عبور می کنند. و توسط غذا جذب می شوند.
دستگاهی به نام مگنترون در داخل فر امواج مایکروویو تولید می کند. مایکروویوها از داخل فلزی اجاق منعکس میشوند و باعث میشوند مولکولهای آب موجود در غذا به لرزه درآیند. این ارتعاش منجر به اصطکاک بین مولکولها میشود که گرمایی تولید میکند که غذا را میپزد.